12Nis
2008
10
Tilki

Tilki

Sizden Gelen Masallar

Yazan : Merve

Tilki

bir varmış bir yokmuş bir ormanda uzun kuyruklu tilki varmış bu tilki çok yaramazmış anne ve babası yemek aramak için ava çıkımışlar.uzun kuyruklu tilki evde tek başına kamış.çok üzülmüş çünkü canı çok sıkılıyormuş.biraz havalanayım demiş.dışarı çıkmış birde bakmış ki orda onun yaşında bir tilki oyun oynuyormuş hemen yanına gitmiş ve

—bende seninle oynayabilirmiyim demiş

—ewet demiş diğer tilki oynayabilirsin

uzun kuyruklu tilki çok sevinmiş hollley sonunda benimde arkadaşım var demiş ve sevinçten havalara uçmuş sonra oynmaya başlamışlar ve evcilik oynamışlar sonra uzun kuyruklu tilki bu benim bebeğim diye ağlmaya başlamış halbuki onun değilmiş.ve böylece şımarmış.Uzun kuyruklu tilkininannesi ve babası gelmiş eve gitma zamanı gelmiş eve gitmişler anne ve babası avladıkları hayvanı yemişleruzun kuyruklu tilki annesine demişki …anne anne ben arkadaş istiyorum fakat dışardaki arkadaşım beni sevmiyo demiş anneside uzun kuyruklu tilkiye bak ben sana öncelerden beri uyarıyordum şımarma diye ama sen beni dinlemedin işte önüne gelen arkadşın da bu yüzden tabikide seninle oynamaz uzun kuyruklu tilki odasına gidip yorganın altına girip ağlamış . Kendi kendine demişki …annem arkadaşlarım beni hiç sevmiyorlar sonra yanına babası gelmiş ona biraz doğruluktan söz etmiş demişki …”bak evladım sen şımamrarak arkadaşının bebeğini alarak onları kızdıryor ve onlarda seninle oynamak istemiyor sende onları seninle oynamaları için onlara tatlı dillle davranman gerekiyor ama sen bunları hiç yapmıyorsun şimdi sana inzin veriyorum git arkadaşından özür dile ve ona iyi davran bak seninle oynayacaklar.”demiş sonra uzu kuyruklu tilki gitmiş özür dilemiş arkadaşına iyi davranmış arkdaşıda oda mutlu olmuşlar sonra koşa koşa sevinçle eve gelmiş anne ve babasına bir güzel sarılıp onların yanaklarından öpüp teşekkür etmiş ve böylece hep mutlu olmuşşşş .

Comments (10)

  • duygu

    BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ İLKBAL ADI
    NDA 1 KIZ VARMIŞ. O KIZ BAZEN ANNESİNİ ÇOOK ÜZERMİŞ.ONUN BİRDE DUYGU ABLASI VARMIŞ
    ONLAR BİR ARAYA GELİNCE ÇOK ŞIMARIRLARMIŞ AMA BİRBİRLERİNİ ÇOK SEVERLERMİŞ

  • pusat

    yalancı tilki

    bir varmış biryokmuşbir ormanda mutlukla yaşayan havanların içinde yalancı bir tilki varmış.Tilki ormanda gezerken bir aslan gormüş.Aslan çok açmış,tilkininakalından şu aslanı kandırıyım demiş.aslana şöyle demiş, sizi av getiriyimi diye sormuş. aslan evet demiş. tilki av aramaya gitmiş. avları yakalamış ama aslana vermeiş. kendi yemiş.
    aslan bir gün tilkiye raslamış.aslan aç gibi numara yapmış ama ayaga kalkıp tilkiyi dömüş. tilki bitaha yalan sölememiş bütün hayvanlarmutlulukla yaşamışlar.

  • pusat

    COK GÜZEL SİTE

  • kübra,gamze

    güzel ama noktalama işareti yok olsa iyi olur du.
    yinede iyi

  • Feyza

    ewet katılıuyorum noktalama işaretlerine dikkat etmemişin

  • Hakancan

    güzel olmuş ama galiba yaşın küçük hiç noktalama işaretlerine dikkat etmemişsin ama olsun ileride ögrenirsin

  • yağmur

    güzel bir masal mervecim ama çok karışık olmuş boşluk bırakmadan yazmışsın gözlerim ağırdı…:(

  • Kemal

    kısa ama iyi

  • Eylül

    bence bunu da sen okumalıydın .sesini duymak isterdim…….

  • can ve başaksu altıntaş kardeşler

    çok severek dinliyoruz ama
    hepsi
    bitti
    yeni masallar ve birazdaha uzun okurmusnuz teşekkürler

Reply