14Şub
2014
33

Ay Salıncak: Bugün Günlerden Dondurma

Yazan ve Okuyan : MasalAbla (İlknur Çelik)

 

Ay Salıncak: Bugün Günlerden Dondurma

 

Dondurma

 

Merhaba, ben Furkan. 5 yaşındayım. Anaokuluna gidiyorum. Bu, okulda 3. yılım. Seneye mezun olup gerçek okula gitmeyi planlıyorum. Bir kardeşim var. Adı Zeynep, o daha çok küçük. Ama kendi kendine yürüyebiliyor. Değişik değişik sesler de çıkartıyor. Birşeyler söylüyor da anlamıyorum ki. İnşallah yakın zamanda bebek dilini bırakır da bizim dilimizi öğrenir.

 

Benim bir Ay salıncağım var. Ona beraber binelim mi?

Sen bir uca otur ben bir uca oturayım. Dünya da bizi yavaş yavaş sallasın.

Eğlence başlıyoooorrr. Hazır mısın?

 

…..

 

Ay salıncak

Salla salıncak

Furkan bana

Neler anlatacak

 

Bugün her zamanki gibi sabah erkenden uyandım. Pencereden sanki beyaz bir ışık geliyor gibi hissettim, dışarı bakınca bembeyaz bir örtünün her tarafı kapladığını gördüm.

Koşarak annemin odasına gittim ve sessizce annemi uyandırdım.

– Anne kar yağmış bak, gel hadi, her taraf bembeyaz dedim heyecanla

Karla oynamayı hayal ettim. Çok heyecanlıydı. Bir yıldır bekliyordum bugünü.

Okul evimize yakındı. Yolda giderken kaldırımdan kar aldım elime. Annem acele ediyordu. Ama ben şimdi karla oynamayı çok istiyordum. Tam o sırada buz tutan kaldırımda sanki ayağımda paten varmış gibi bir ileri, bir geri bir sağa bir sola kaydım, annem tutmasa yere boylu boyunca uzanacaktım. Neyse ki okula gelmiştik. Yukarı sınıfıma çıktım. Yine Ömer benden önce gelmiş. Bazı arkadaşlar gelememişti karlı yollar yüzünden. Oyun odasına gittik. Orada kocaman bir top havuzu var. İçinde rengarenk toplar. İçine atlayıp yüzüyormuş gibi yapmak çok eğlenceli. Efe, sen nerden çıktın? Niye attın elindeki arabayı bana? Alnıma geldi, acıttın!!!

Ahh! Bu çocuk hep böyle.

Oyun odasının yanındaki sınıfta Selin öğretmenimle beraber ders yapıyoruz.

Bugün bana dersimi güzel okuduğum için dondurmalı sticker verdi. Ben de defterime yapıştırdım. Öğretmenim bir de dedi ki; güzel davranışlarımız çoğalırsa sonsuz bir hayatta önümüze kocaman bir dondurma gelecekmiş, böyle yerden yukarıya kadar. Waaaaw!!!

Nasıl da canım çekti!

Annem beni okuldan almaya geldiğinde ona anlattım. O da şaşırdı. Ben de isterim dedi. Ben de Sonsuz Hayat Sahibi’nde çok varmış. Biz yeter ki güzel davranalım, hepimize verecekmiş dedim. İkimiz beraber sevindik.

 

Evimizin bulunduğu siteye geldik. Annemden sitenin parkında karla oynamak için izin aldım. Karı çok seviyorum. Dondurmayı da.

Bu kış günü dondurma mı olur? Olur tabii. Önce üçgen şeklinde karları topluyoruz. Sonra ters çeviriyoruz. Ve üstüne de nefis vanilyalı dondurma topları yapıyoruz. Böyle, bir, iki, üç. İşte oldu.

 

Ay salıncak

Salla salıncak

Furkan bana

Neler anlatacak

 

Comments (33)

Reply